torstai 9. heinäkuuta 2015

Suloisessa Suomessamme

Kyllä me ihmiset olemme jotenkin erikoisia, sillä kun näitä poliittisia blogeja lukee, niin ei voi välttyä ajatukselta, että asiat ovat kerta kaikkiaan huonosti tässä ”suloisessa Suomessamme.” Tämä johtunee siitä tosiasiasta, että epäkohdat ja vääryydet kuohuttavat huomattavasti enemmän kuin asiat, jotka ovat hyvin. Jo Herramme sanoi aikoinaan: ”Eivät terveet tarvitse parannusta, vaan sairaat”. Liekö sitten boggerit omaksuneet tuon ajatuksen arvostellessaan milloin mitäkin epäkohtaa? En lainkaan sulje itseäni tuon joukon ulkopuolelle, sillä samaan huomaan sortuvani jatkuvasti. Arvostelu on yleensä helpompaa kuin positiivisten asioiden esiin tuominen, ja sillä tavoin saa myös enemmän lukijoita. Kyllä teiden montut ja routavauriot varmasti puhuttavat enemmän kuin hyvä ja ehjä asfaltti. Kun poliittisista päätöksistä kirjoitetaan, niin pääasiassa kerrotaan niistä ”vääristä” päätöksistä joita ei olisi pitänyt tehdä. Erittäin harvoin ylistetään, että tekipä valtuusto tai hallitus fiksuja päätöksiä. Lukijakadon uhastakin huolimatta yritän nyt siis kaivaa muutaman hyvän asian esille poliittisten elimien päätöksistä ja muista asioista.

Mennään nyt sitten vaikka pienimmästä suurimpaan ja aloitetaan Kalajoen mainioista kyläyhdistyksistä. Toki tunnen vain Pitkäsenkylän yhdistyksen, mutta täytyypä siitä heti sanoa, että se onkin yksi Suomen parhaista. Sitä varmasti osoittaa valtakunnallinen tunnustuspalkintokin, joka lankesi paikallisille kotitalousnaisille. Pelkkää hyvää olen kuullut myös Plassin kyläyhdistyksestä, joka on paitsi saanut aikaan vuosittaisen markkinatapahtuman, niin myös kaljaasi Ansio on ollut melkoinen projekti. Ei jää soittelemaan lehdellä myöskään Tyngän kyläyhdistys, joka plassilaisten tapaan on järjestänyt vuotuisia markkinatapahtumia. Kaikki tämä ei varmaankaan ole tapahtunut yhden tai kahden ihmisen voimin, vaan siihen on tarvittu koko kylän väkeä.

 Kaljaasi Ansio

Kun nykyisenä niukan rahan aikana on Kalajoen kaupunki onnistunut tekemään vahvasti positiivisen tuloksen ja saanut taseenkin enemmän kuin tasapainoon, ei siihen ole kovin paljon nokan koputtamista. Tähän ei liene paljonkaan lisättävää, ja varmaa on, että ei tämä pelkästään kaupunginjohtajan ansiota ole. Kyllä siihen on tarvittu laajemman porukan myötävaikutusta. Terveyspalveluista minulla on ihan omakohtaista kokemusta ja täytyy tunnustaa, että olen aivan tyytyväinen. Toivottavasti tämä tyytyväisyys ei ketään riso.

Urheilumies kun olen, niin samaan hengenvetoon on todettava, että olen suorastaan ylpeä LiigaSärkkien liigapaikasta, jonka arvo on tosi suuri, ja sitä ehkä kaikki eivät ymmärrä. Palloilulajeissa vain ani harvoin tämän kokoinen kylä pääsee tälle tasolle. 


Kun sitten mennään vielä pari askelta isompiin asioihin, niin täytyy myöntää, että kuulun siihen 60 %, joka tutkimusten mukaan on tyytyväisiä nykyisen hallituksen toimiin. Ilman pienintäkään ivaa voin sanoa hallitusta hyväksi ja uskon sen saattavan Suomen kehityksen taas oikeille raiteille. Presidentin toimintaan lähes kaikki ovat tyytyväisiä, joskin se pieni kaikkien toimia arvostelevien joukko on päässyt rikkomaan tätäkin rintamaa.

Pääsääntöisesti olen tyytyväinen Suomeen ja Kalajokeen, vaikka eläkkeelle jäätyäni harkitsinkin sellaista epäisänmaallista tekoa, että olisin muuttanut ulkomaille. Kyllä kai se kuitenkin niin olisi ollut, että ”leipä vieraan karvaist’ ois ja sana karkeaa.”

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti