tiistai 24. toukokuuta 2016

Näin meitä petetään

Suomalaisen käsityksen mukaan äänestä, jota ei kuulla, ei ole haittaa terveydelle. Tosiasia on kuitenkin, että ihmisen korva erottaa vain pienen osan värähtelystä, mutta kun ääniaaltojen taajuus jää riittävän matalaksi - yleensä alle 200 Hz - tai nousee taas riittävän suureksi, ei ihmisen korva sitä enää kuule.

Tuulivoimayhtiöt ovat kustantaneet muutamia näennäistutkimuksia, jotka eivät täytä minkään tieteellisen tutkimustyön tunnusmerkkejä eikä niissä oikeastaan ole koetettukaan toteen näyttää sitä, että terveydellisiä haittoja ei ole. Pääsääntöisesti kyse on ollut otaksumista, arvailuista ja terveiden ihmisten keskuudessa tehdyistä mielipidekyselyistä.

Toki on totta, että suurin osa ihmisistä ei kärsi noista värähtelyistä, vaikka he saattavat myös altistua esimerkiksi verisuonten seinämien paksuntumiselle, joka saattaa aiheuttaa esimerkiksi sepelvaltimon ahtautumia.

Nämä vainajat sitten tilastoidaan luonnollisen kuoleman piikkiin, kun he aikanaan kuolevat noiden ahtautumien aiheuttamiin infarkteihin.

Maria Alves Pereira on biolääketieteen professori ja on uransa aikana tutkinut tuhansia sairaustapauksia ja havainnut, kuinka esimerkiksi tuulivoimalaitosten uhreille on kehittynyt ns. fibroakustinen oireyhtymä, jonka eräänä oireena on juuri tuo verisuonten seinämien paksuuntuminen. Seurauksena tästä on verisuonten ahtautuma, josta taas seurauksena on verenpaineen nousu, huimaus ja monet muut oireet.

Olen usein sanonut, että en ole lääkäri, joten en puutu noihin asioihin sen enempää. Ihan omasta kokemuksestani tiedän, että ainakin osa ihmisistä sairastuu tuulimyllyjen vaikutusalueella. Saksalainen lääketiede on todennut, että noin 10 - 20% ihmisistä on taipuvaisia sairastumaan tuon värähtelyn seurauksena. Kyse on nimenomaan värähtelystä, ei suinkaan ihmisten kuulosta.

On totta, että samantapaisia oireita on havaittu myös joillakin ammattiryhmillä. Esimerkkinä lentäjät, teknikot ja mm. trukinkuljettajat. Nyt voitaisiin tietysti iskeä yhteen kämmeniä ja todeta, että siinäs näette. No minä näen ja Maria Alves Pereira myös näkee, että kyse onkin aivan samantapaisesta värähtelystä kuin mitä tuulimyllyistä lähtee.

Koska en siis ole osannut paneutua lääketieteeseen, olen sitäkin enemmän paneutunut ääniaaltoihin ja niiden etenemiseen.

Valhe nro 1 meidän pettämisessä on siis väite, että kun et kuule mitään, se ei voi olla vaaraksi. Kyllä maailmassa on paljon äänettömiä tappajia, infaäänet ovat niistä yksi.

Valhe nro 2 on sitten se, että myllyt toisivat saasteetonta energiaa. Tosiasia kuitenkin on, että eivät juurikaan tuo energiaa ja sekään energia, jota niistä saadaan ulos ei ole saasteetonta. Saksassa onkin se ongelma, että sen jälkeen kun tuulivoima alkoi yleistyä, ovat ilmaston saasteet lisääntyneet. Ehkä meillä ei ongelma ihan samaa luokkaa ole, koska energiapolitiikasta päättävät ammattimiehet evät salli enää hiilivoimaloiden rakentamisia tuulimyllyjen apusähkön tuottajiksi. Kun Saksa nyt väliaikaisesti on luopunut ydinvoimasta eikä sen vesivoimakaan pitkälle riitä, on se ollut pakotettu lisäämään hiilivoiman tuotantoa.

Valhe nro 3 on sitten se, että tuulivoimaloiden elinikä olisi yli 20 vuotta. En tiedä, mutta valistunut arvaukseni on, että sellaista myllyä ei vielä Suomessa ole rakennettu. Saksassa tuulivoimaloiden keskimääräinen käyttöikä on 13,5 vuotta.

Valhe nro 4 on ihan vain sähkövoimakauppiaiden luoma illuusio vihreästä sähköstä. Onhan se tietysti tavallaan totta, sillä hyvin paljonhan me käytämme vesi- ja ydinvoimalla tuotettua sähköä, joka todella on vihreää. Energiayhtiöt antavat kuitenkin ihmisten kuvitella, että nämä ostavat tuulivoimalla tuotettua sähköä. Paitsi että se ei ole edes vihreää, ei sitä teoriassakaan saada tuotettu niin paljoa kuin sitä on jo ihmisille myyty!

Voisin minä luetella enemmänkin näitä vihreitä valheita, mutta kunhan nyt tutkin asiaa hieman lisää, niin palataan asiaan.

 Kuva kanadalaiselta sivustolta http://howgreenisthis.org/infrasound-low-frequency-noise-and-wind-turbines/
Artikkelissa kerrotaan, että tuulivoimaloiden aiheuttama infraääni on todettu vaaralliseksi jo vuonna 1979. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti